Burslar

Koç Üniversitesi, Neolitik Çağ’dan Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan süreçte Türkiye’nin arkeolojisi, sanat tarihi, tarihi ve benzeri disiplinler üzerinde uzmanlaşmış akademisyenlerin başvurularını beklemektedir. Burslar, Koç Üniversitesi’nin Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde bir akademik yıl geçirmeleri için yaklaşık 10 doktora öğrencisi ve 10 doktora derecesine sahip akademisyene verilecektir.

BURSİYERLERİN FAYDALANACAKLARI İMKANLAR:

Konaklama, gerekirse bir eş/partner barındırabilen stüdyo dairelerden oluşmaktadır. Stüdyo dairelerde banyo, mini buzdolabı içeren mutfak alanı ve daireye özel ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemi vardır. Bir yatak, dolap, masa, sandalye, telefon ve TV ile döşenmiştir. ANAMED temizlik personeli, çarşaf ve havlu değişimi dahil olmak üzere haftada iki kez, ek ücret ödemeden, daire temizliği hizmeti vermektedir. Bina içinde kişisel kullanım için çamaşır yıkama olanakları mevcuttur. Haliç ile Marmara Denizi'nin güzel manzaralarına hakim ortak teras, aydınlatma ve oturma alanlarına sahiptir. Daireye ek olarak, sadece bursiyerlere ayrılmış ve 7 gün 24 saat açık olan çalışma odasında bir çalışma masası verilmektedir. Çalışma saatlerinde, çalışma salonunun önünde çay, kahve ve su mevcuttur.

ANAMED, bursiyerlerine haftada beş öğün yemek verir. Akademik yıl boyunca (resmi tatiller ve üniversite tatilleri hariç) haftada iki akşam yemeği ANAMED binasında servis edilir ve üç öğün de Koç Üniversitesi tarafından belirlenen oranlarda yemek kartı olarak verilmektedir.

Bölgelere göre belirlenen limitler dahilinde bir ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak bileti, burs başlangıcında geri ödenecektir.

Harcamalar; kitap, araştırma materyalleri, Türkiye içinde araştırma amaçlı seyahat harcamaları ve/veya akademik konferanslarda bildiri sunumu için gidilen seyahat masraflarını kapsar.

Sağlık sigortası poliçesi, ilaçlar ve ileri tanı yöntemleri de dahil olmak üzere genel hasta ve sınırlı ayakta tedavi uygulamalarını kapsamaktadır.

Yabancı uyrukluların Türkiye'de dokuz ay geçirmeleri için gereken resmi ikamet izni başvurusu, ANAMED tarafından, Koç Üniversitesi Uluslararası Toplum Ofisi ile işbirliği içinde yapılacaktır. Tüm ilişkili masraflar burs dahilindedir.

Erişim, ana kampus kütüphanesinden ödünç alma ayrıcalıklarını ve Türkiye'deki katılımcı kurumlar ağı içerisindeki kütüphaneler arası krediyi içermektedir. Ayrıca, ANAMED binasında konaklayan bursiyerler kütüphane alanını 7 gün 24 saat kullanabilmektedirler.

ANAMED ve Koç Üniversitesi, yıl boyunca, çoğu kamuya açık, çeşitli bilimsel etkinlik ve sergiler düzenlemektedir. ANAMED bursiyerlerine özel, haftalık düzenlenen “Cuma Çayları”, Anadolu medeniyetleriyle ilgili alanlarda çalışan meslektaşlar ile etkileşimde bulunmak için fırsatlar.

Bursiyerlere, Türkiye'deki müzelere ve ören yerlerine giriş hakkı sağlayan "Müze Kart" verilmektedir.