ANAMED Kütüphane Konuşmaları: Zeynep Çelik - Kırkıncı Yılında Edward Said'in Oryantalizm’i

Tarih: 6 Kasım 2018, Salı
Saat: 18:00
Yer:   ANAMED Kütüphanesi

ANAMED ve Tarih Vakfı’nın ortak organizasyonu olan Kütüphane Konuşmaları Zeynep Çelik (New Jersey Institute of Technology - Columbia Univ) ile devam ediyor. Zeynep Çelik bu buluşmada Edward Said'in 1978 yılında yayımlanan Orientalism (Şarkiyatçılık) adlı çalışmasıyla öncülük ettiği entelektüel platformda görsel sanatların kritik bir değerlendirmesini yapacak. Çelik, Said’in çığır açan bu incelemesinin özellikle mimarlık tarihi alanıyla olan etkileşimini ele alacak ve kitabın yayımlanışından geçen 40 yılda yaşanan çelişkilerle yüklü entelektüel ve akademik gelişmelerin izini sürecek. Konuşmanın moderatörlüğünü Ayşe Ozil (Sabancı Üniversitesi) üstlenecek.

Konuşma dili Türkçe'dir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.